Nieuwe mobiele beveiliging van McAfee

Omdat mobiele apparaten steeds vaker binnen bedrijven worden gebruikt, is het ook belangrijk om de informatie die hierop staat te beschermen. McAfee komt daarom met drie nieuwe mobiele beveiligingsoplossingen.

Zo worden het reeds bekende WaveSecure en VirusScan voor consumenten nu ook gebundeld aangeboden aan bedrijven. Met de software is het mogelijk om mobiele apparaten te beschermen tegen malware en ze op afstand te lokaliseren, vergrendelen of wissen.

Daarnaast is McAfee momenteel bezig om samen met partners en eindgebruikers een b├Ętaversie van WaveSecure voor Android-tablets te testen. Deze nieuwe editie is speciaal ontworpen voor Android-tablets met een wifi-verbinding. In het tweede kwartaal van dit jaar zal deze versie van WaveSecure beschikbaar zijn voor zowel bedrijven als consumenten.

McAfee zal in het tweede kwartaal ook het 'Business Ready'-programma via partners aanbieden. Hiermee wordt McAfee Enterprise Mobility Management (EMM)-software gecombineerd met McAfee Mobile Security-technologie op mobiele apparaten. Deze kunnen vervolgens inhaken op de EMM-software van een bedrijf, waardoor toestellen 'business ready' zijn en geschikt zijn en veilig op de werkplek kunnen worden gebruikt.