Nieuwe nas-server DS411+II van Synology

Synology lanceert de DiskStation DS411+II, een nas-server met vier schijfstations, voor het delen van gegevens en voor het maken van backups. Met het apparaat richt de fabrikant zich op het mkb.

De DS411+II biedt bij een raid5-configuratie onder Windows een gemiddelde leessnelheid van 110,73 MB per seconde en een gemiddelde schrijfsnelheid van 105,48 MB per seconde. De nas biedt plaats aan vier harde schijven met een capaciteit van maximaal 3 TB. Hiermee is dus een maximale opslagcapaciteit van 12 TB mogelijk. Daarnaast beschikt het apparaat over een 1,8 ghz dualcore-processor, 1GB ddr2 ram, een 1Gb lan-poort, twee usb 2.0-poorten en een esata-aansluiting, zo meldt het persbericht.

De DS411+II heeft een stroomverbruik van 60 watt in bedrijf en 19,8 watt in slaapstand. Het stroomverbruik kan verder worden teruggebracht door het apparaat volgens een klokschema automatisch in en uit te laten schakelen. Ook kun je gebruikmaken van wake-on-lan/wan en een slaapstand voor de harde schijven. Het gebruik hiervan zou volgens de fabrikant niet alleen de energiekosten verlagen maar ook de levensduur van de gebruikte harde schijven verlengen. 

Dankzij een uitgebreide zakelijke functionaliteit moet de server volgens Synology verschillende andere apparaten in het netwerk kunnen vervangen, zoals een mail- en een ftp-server. De nas maakt gebruik van de DiskStation Manager 3.1-software van de fabrikant. Hiermee zijn verschillende functies van het apparaat via een webinterface in te stellen.

De DS411+II is vanaf nu verkrijgbaar in verschillende configuraties.