Nieuwe netwerkbeveiligingsapparaten van Atera Networks

Atera Networks heeft de reeks Citatel netwerkbeveiligingsapparaten uitgebreid met twee nieuwe modellen. de CLX 400 en de CLX 420. Beide modellen zijn een combinatie van een firewall en een router.

Van het nieuwe tweetal is tevens een variant met draadloze netwerkvoorzieningen verkrijgbaar, de CLX 400W en CLX 420W. Atera Networks richt zich met de Citadel-serie op kleine- en middelgrote bedrijven die voor een betaalbare prijs hun netwerk en internetverbinding willen beveiligen en beheren.

De belangrijkste kenmerken van deze nieuwe Citadel-modellen zijn een hogere doorvoersnelheid tot 90 Mbit per seconde en de mogelijkheid om de nieuwe firmware te installeren die binnenkort wordt uitgebracht. Met deze firmware zal de functionaliteit van de nieuwe Citadel-modellen verder worden uitgebreid. De CLX 400(W) en CLX 420(W) zullen dan onder meer geschikt zijn als UTM (Unified Threat Management). Dat betekent dat deze modellen kunnen fungeren als een complete beveiligingsoplossing die verschillende beveiligingsfuncties kan uitvoeren, van het stoppen van indringers tot het blokkeren van ongewenste websites. In combinatie met de Atera Unity beheersoftware is het beheer van de beveiligingsapparaten verder vereenvoudigd.