Nieuwe Philips-monitoren van MMD hebben 16:10-beeldverhouding

Veel monitoren hebben tegenwoordig een beeldverhouding van 16:9. Leuk voor films en games, maar op kantoor zit je niet te wachten op minder verticale beeldruimte. Reden voor MMD op nieuwe 24-inch Philips-monitoren uit te brengen met de 'ouderwetse' 16:10-beeldverhouding.

De monitoren hebben een resolutie van 1920 x 1200 beeldpunten. Dankzij de 16:10-beeldverhouding heb je vertikaal net even wat meer ruimte dan bij een 16:9-variant. En dat is wel zo fijn voor de weergave van spreadsheets, tekstdocumenten en webpagina's.

PowerSensor

Dankzij de ingebouwde 'PowerSensor' gaat er geen onnodige stroom verloren; de beeldschermen schakelen zichzelf uit als je je werkplek verlaat. Een LED-paneel moet stroomverbruik in actieve toestand zoveel mogelijk terugdringen.

De monitoren komen in een S-, B-, en P-variant, waarbij de laatste over een ips-paneel beschikt. Dat zorgt voor een betere inkijkhoek (178 graden) ten opzichte van de tn-panelen van de andere twee (160 graden). De B- en P-varianten kunnen ook flink versteld worden voor een goede ergonomie en beschikken over een DisplayPort-aansluiting.

Prijs en verkrijgbaarheid

De S-variant staat voor 238,84 euro in de boeken. De B- en P-varianten kosten respectievelijk 255,37 en 296,69 euro. Prijzen exclusief btw. Alle modellen zijn in een zilveren en zwarte uitvoering te koop.