Nieuwe Sony-tv's met ingebouwde internetbrowser

Op nieuwe BRAVIA Sony Full HD-televisies zit een interessante aanvulling: de mogelijkheid door rss-kanalen en andere internetcontent te bladeren.

Zelf hebben we een tijdje ‘internet op de tv‘. Via de Wii met de Opera-browser (voor € 5,-- te downloaden), of een andere moderne gameconsole, kun je door allerlei internetcontent bladeren. Maar echt handig werkt het toch niet. Het mooiste is een tv met ingebouwde internetzapper. De nieuwe BRAVIA-televisies van Sony hebben dat wat we zoeken.

De nieuwe BRAVIA’s zijn namelijk via de ethernetpoort met het internet te verbinden. Met de AppliCast-functie kun je onder andere de RSS-feeds van je favoriete sites bekijken. Een XMB-menu biedt handige widgets (mini-internetapplicaties) naast het  normale televisiebeeld. Naast een vooraf geïnstalleerde analoge klok, kalender en AppliCast-opstartgids, kan de BRAVIA ook andere widgets als rekenmachine, alarm, wereldklok en fotolijst online downloaden.

Modellen met de internetfunctie zijn die in de E5500 en E5300-serie . Het zijn 'chique en minimalistisch vormgegeven televisies' meldt het persbericht. Dat gaan we zelf een keer in de winkel bekijken.

Alle BRAVIA-televisies zijn uitgerust met een geïntegreerde DVB-T-tuner voor digitale televisie via de ether (digitenne) zonder tussenkomst van een settop-box.

>> Bron: Persbericht Sony