Nieuwe Ubuntu Linux richt zich op bedrijfsleven

Vandaag is de nieuwe versie verschenen van Ubuntu Linux, volgens distrowatch.com momenteel de populairste Linux-distributie. Versie 6.06 LTS (Long Time Support) richt zich naast thuisgebruikers sterk op het bedrijfsleven.

Belangrijkste verbetering is de stabiliteit en de vijfjarige ondersteuning.Daarnaastbevat Ubuntu6.06 LTS denieuwste versiesvan bedrijfstoepassingen als OpenOffice.org enEvolution (Outlook-vervanger). Als desktopomgeving maakt de distribtutie gebruik van de GNOME 2.14, eveneens de nieuwste variant.

Voor desktop en server
Ubuntu 6.06 is geschikt voor gebruik op zowel de desktop als de server. De huidige release ondersteunt de architectureni386 (pc), AMD64 (64-bits AMD-processoren) en PowerPC (het Mac-platform). Het release-schema is erg voorspelbaar: iedere zes maanden verschijnt een nieuwe versie.

Kubuntu en Edubuntu
Voor wie de KDE-omgeving prefereert boven GNOME, is er Kubuntu. Deze versie is op de KDE-desktopomgeving na identiek aan Ubuntu. Vooreducatieve instellingen is er Edubuntu.

Kosteloos
Ubuntu is geheel gratis te downloaden vanaf deze site. Ook is kosteloos een cd-rom metde distributiete bestellen. Professionele ondersteuning is overigens niet gratis.