Nieuwe versie Google Glass gericht op zakelijke markt

Onder de naam Project Aura is een team van Google al enkele maanden bezig Google Glass nieuw leven in te blazen. Langzaam komen er geruchten naar buiten dat het hier gaat om een wearable bedoeld voor de zakelijke markt.

Google Glass

Afgelopen september werd bekend dat Google een nieuw team had geformeerd die de naam Project Aura draagt. Dit team is verantwoordelijk voor het Google Glass-project, wat maar niet van de grond kwam in zijn toenmalige vorm. Stilletjes bleef Project Aura doorontwikkelen aan een, volgens geruchten, nieuwe versie van Google Glass. Zo wist de Wall Street Journal deze zomer al te melden dat Google een curved versie van Google Glass distribueerde aan bedrijven binnen gespecialiseerde sectoren als de zorg en de energiesector.

Google Glass voor de zakelijke markt

Google is nu inderdaad een wearable voor de zakelijke markt aan het ontwikkelen, zo blijkt uit foto's ingediend bij keuringsinstantie FCC. Volgens 9to5Google gaat het om de Enterprise Edition van Google Glass met een Intel Atom-processor, betere accuduur in vergelijking tot de eerste versies van Google Glass en uiteraard ook wifi-mogelijkheden.

Op het moment wordt deze zakelijke variant van Google Glass enkel in de zakelijke markt gedistribueerd. Met een vouwbaar design en een ontwerp gemaakt om tegen een stootje te kunnen is het een wearable die ook echt bedoeld is voor gebruik in extremere omgevingen zoals de zware industrie. Of de wearable ook echt in voltallige productie gaat is nog niet bekend, Google heeft Google Glass Enterprise Edition nog niet formeel aangekondigd.