Nieuwe versie NOD32 pakt rootkits aan

NOD32 is door WINMAG meerdere malen getest als een 'snel' antivirus-pakket; het vertraagt de pc minder dan de concurrentie. Vanaf 17 november is de nieuwe, Vista-compatibele, versie 2.7 beschikbaar, die de gevaarlijke 'rootkits' kan aanpakken.

NOD32 introduceert een nieuwe versie van zijn antivirussoftware die de 64-bit versies van Microsoft Vista, Windows XP en Windows Server 2003 ondersteunt. Versie 2.7 is bovendien uitgebreid met anti-stealth-technologie die geavanceerde rootkit-beveiliging biedt. Rootkits stellen hackers in staat controle te krijgen over een systeem door hun aanwezigheid te verbergen. Klanten van NOD32 ontvangen binnen 30 dagen automatisch een versie-update via de automatische update-functionaliteit in de software.

De rootkit-beveiliging is gentegreerd in NOD32's ThreatSense-technologie. ThreatSense bevat uitgebreide detectiestatistieken en beschermt gebruikers proactief tegen bedreigingen.

Geld verdienen
"Waar online dreigingen er eerst alleen op waren gericht schade aan te richten, zien we steeds vaker dat ze veroorzaakt worden door criminelen met als doel er geld mee te verdienen. Krachtige beveiliging is meer dan ooit een noodzaak", zegt Nienke Ryan, Product en Strategie manager bij NOD32 Nederland. "Omdat rootkits het moeilijker maken indringers te detecteren, behoren ze tot een van de grootste bedreigingen op dit moment. Vandaar dat NOD32 versie 2.7 is uitgebreid met proactieve rootkit-detectietechnieken om rootkits op te sporen en uit te schakelen."

Nieuwe features
NOD32 versie 2.7 ondersteunt zowel 32-bit als 64-bit versies van Microsoft Vista. Naast geavanceerde rootkit-beveiliging, beschikt de nieuwe versie over meerdere categorien malware waardoor gebruikers meer keuzevrijheid hebben bij het tegenhouden van applicatiesoorten. Zo kunnen zij er bijvoorbeeld voor kiezen adware die geen schade aanricht toch toe te staan.

De nieuwe versie is vanaf vrijdag 17 november te downloaden via www.nod32.com, als update op een bestaand pakket, of als tijdelijke, gratis maandversie. NB: Er is ook een speciale 3-maanden proefversie op deze site beschikbaar.

Functies: anti-virus en anti-spyware | Prijs: 33,50 (excl. btw) | Info: www.nod32.nl