Nieuwe versie Nokia Maps in aantocht

Nokia introduceert binnenkort een nieuwe versie van Nokia Maps, de eigen kaart- en navigatieservice voor Nokia-toestellen met ingebouwde gps-antenne, zoals de Nokia N95 en N96. Een voorlopige versie van de software is al beschikbaar.

De telefoonproducent voegt met Nokia Maps 3.0 de mogelijkheid toe thuis achter de pc een reis voor te bereiden en deze op de telefoon te laden. Andere uitbreidingen zijn hoge-resolutie satellietbeelden, 3D-objecten op kaarten voor 216 steden, terreinkaarten en een nieuw type route-overzicht tijdens gebruik van Drive, de aan te kopen autonavigatie-oplossing. Andere noviteiten zijn real-time verkeersinformatie en actuele snelheidscontroles als ook uitgaansgidsen.

Voetgangers
Walk, een voetgangersnavigatietool, gaat verder waar de vorige versie ophield en biedt rechttoe-rechtaan-sturing met virtuele verbindingen, zodat je de kortste afstand tussen punt A en B kunt lopen. Piepjes en een trilfunctie geven aan wanneer je af moet slaan. De kaarten zijn nu zo ver gedetailleerd, dat je de verschillende ingangen van eenzelfde metrostation kunt zien.

In aanbouw
De aanstaande Maps versie is nog wel in aanbouw. Hij s voor bepaalde toestellen al beschikbaar op de Nokia Beta Labs website: http://www.nokia.com/betalabs. Een online versie zal toegankelijk zijn via http://maps.ovi.com. Nog niet alle functies zijn actief.