Nieuwe versie van 'brainstormtool' MindManager

Mindjet introduceert met MindManager 8 en MindManager Web twee nieuwe programma's die managers moeten helpen in hun 'information overload'. In de brainstormtools kunnen zij uiteenlopende gegevens, ideen en indrukken overzichtelijk maken en communiceren met de collega's.

Met MindManager 8 zijn ideen en informatie te visualiseren in 'mindmaps', ofwel een centraal onderwerp omringd met subonderwerpen, die via lijnen en aftakkingen worden geordend. Op die manier worden gedachtegangen van managers, directeuren en andee planners inzichtelijk gemaakt en bruikbaar voor anderen. Het pakket is daarmee een krachtig alternatief voor white boards en planning-borden, de gebruikelijke gereedschappen van menige planner/projectcordinator.

Hyperlinks
De mindmaps kunnen naast tekst en afbeeldingen worden voorzien van hyperlinks, taakplanners, notities of welke andere vorm van content dan ook. MindManager 8 vormt daarmee een centrale applicatie die alle benodigde informatie samenbrengt om een taak te vervullen. Gebruikers kunnen vanuit hun mindmap werken, zonder tijd te verliezen met het zoeken naar informatie.


in MindManager 8 gegevens en gedachten aan elkaar koppelen via interne links en eventueel hyperlinks naar externe bronnen.

Inspelend op de overgang naar het nieuwe werken, maakt MindManager Web het mogelijk online mindmaps te maken en te delen. MindManager Web is een SaaS-toepassing waarbij allerlei gegevens en bestanden worden samengebracht in overzichtelijke mindmaps. Deze mindmaps worden opgeslagen in beveiligde workspaces waarin samen met collegas waar dan ook ter wereld effectief kan worden samengewerkt.

Mindjet Player
Daarnaast heeft Mindjet de Mindjet Player ontwikkeld. Hiermee zijn mindmaps op te slaan als dynamische PDFs, zodat iedereen ze kan bekijken en gebruiken. Zo zijn mindmaps te delen met mensen die niet over de MindManager-software beschikken en kunnen mindmaps eenvoudig in websites worden opgenomen als flash-bestand.

Uit eigen onderzoek van Mindjet onder verschillende Fortune 500-bedrijven blijkt dat gebruikers van MindManager ongeveer elf uur per week besparen bij het ontwikkelen van strategien, beheren van projecten, voorbereiden en houden van vergaderingen en overige taken waarbij informatie een rol speelt. De besparing wordt gerealiseerd doordat men niet langer hoeft te zoeken naar de juiste gegevens, beter overzicht heeft van de aanwezige informatie en kennis, en sneller beslissingen kan nemen.


De nieuwe webversie van MindManager.

"Informatie overload komt steeds meer voor, maar is juist iets wat met de huidige technische stand van zaken helemaal niet meer nodig is", aldus Scott Raskin, CEO van Mindjet. "Analytici noemen MindManager niet voor niets de vijfde office-applicatie naast mail, spreadsheet, presentatie en tekstverwerking. Met MindManager 8 en MindManager Web bieden we nu nog betere tools om te profiteren van de productiviteitsvergroting die zo heel makkelijk te behalen is."

Specificaties
De nieuwe mogelijkheden van MindManager 8 zijn onder andere een embedded browser om te surfen zonder de mindmap te verlaten. Toegevoegde Microsoft Office-bestanden zijn in de mindmap te bekijken en te bewerken. Vanuit de mindmap zijn zoekopdrachten te geven binnen Google, Yahoo!, Amazon, Facebook, MySpace, Microsoft Live Search, eBay en StrikeIron. De zoekresultaten zijn in te voegen in de mindmap en met n druk op de knop te verversen.

Dankzij het automatische taakbeheer worden veranderingen in schemas vanzelf doorgevoerd in gerelateerde taken, zodat handmatig updaten niet nodig is. De database-linker haalt realtime informatie uit MS Excell, Oracle, IBM DB2, MS SQL Server, MS Access en MySQL en voegt deze toe aan de map.

Prijs en beschikbaarheid
MindManager Web isper directte verkrijgen in Engels, Duits, Frans en Spaans, evenals de Engelse en Duitse versie van MindManager 8. De Franse en Japanse versies zullen beschikbaar zijn begin 2009. De adviesprijs voor MindManager 8 is 229 euro. Upgrades van vorige versies zijn verkrijgbaar vanaf 119 euro tot 31 december 2008, daarna vanaf 149 euro.

MindManager Web jaarabonnementen zijn verkrijgbaar voor 10 euro per gebruiker per maand. Iedereen die voor 31 december 2008 MindManager 8 aanschaft krijgt een gratis halfjaarabonnement voor MindManager Web.

Informatie (en probeerversie downloaden): www.mindjet.com