Nieuwe versie van GFI MailSecurity beschikbaar

GFI Software heeft een nieuwe versie van GFI MailSecurity op de markt gebracht. De 2011-versie van de antivirus e-mailbeveiligingssoftware beschikt onder meer over verbeterde malware-detectie en een nieuw dashboard.

GFI MailSecurity maakt gebruik van meerdere antivirusscanners om inkomende mail te doorzoeken. Hiermee wordt de gemiddelde tijd die nodig is om recente virussen te detecteren en tijdig actie te ondernemen op deze bedreigingen verkort, aldus GFI Software.

De nieuwste versie richt zich volgens GFI Software op twee belangrijke aanvalsmethoden: de meest recente malware waarvan nog geen definities beschikbaar zijn en links in e-mails die verwijzen naar malware.

Sandbox

Met Norman's antivirus Sandbox-technologie wordt verdachte malware in GFI Mailsecurity 2011 verzameld en in een ‘sandbox’ geplaatst, waarbij de software de code analyseert in een veilige omgeving. Hiermee is het mogelijk om nieuwe en kwaadaardige code te identificeren, stoppen en isoleren voordat deze schade aanricht aan de computer, het netwerk of data aantast.

'De nieuwe features in GFI MailSecurity 2011, zoals enkele kleine antivirus-updates om de gebruikte bandbreedte en installatietijd te reduceren en een nieuw dashboard, bieden ondernemingen een robuuste oplossing om het toenemende aantal e-mailgebaseerde bedreigingen het hoofd te bieden', aldus GFI Software.