Nikon D200-introductiedagen gewaardeerd

Persbericht - 30 januari 2006 - Haarlem. Inca Import BV, importeur van Nikon camera's en fotografische apparatuur in Nederland, heeft in de periode van 16 t/m 27 januari de nieuwe Nikon D200 digitale spiegelreflexcamera en bijbehorende nieuwe accessoires

Ter ondersteuning van de introductie van zowel de Nikon D200 digitale reflexcamera, als het nieuwe 18-200mm objectief met Vibratiereductie en de Macro-Speedlight flitscombinatie, heeft Inca Import BV een exclusief 10-daags evenement georganiseerd in het Jaarbeursgebouw te Utrecht om genteresseerden de kans te geven alles te weten te komen over deze nieuwe producten. Daarbij is een selectie van geregistreerde Nikon-klanten uitgenodigd om deel te nemen. Bovendien mocht door iedere deelnemer een introduc worden meegenomen.

Theorie en praktijk
In het ochtendprogramma passeerden de camera en overige nieuwe producten de revue tijdens een plenaire presentatie, waarbij enerzijds de theoretische kant van de producten werd belicht, maar ook zeker de toepassing in de praktijk niet werd overgeslagen.

Voor het middagprogramma was een speciale ruimte ingericht met Nikon demonstratieapparatuur, aangevuld met de nodige apparatuur ter ondersteuning zoals computers, printers, gekalibreerde monitoren, en uiteraard de nodige fotografische opstellingen. In deze ruimte kon alle nieuwe Nikon apparatuur naar hartelust worden uitgeprobeerd en beoordeeld.

Photoshop en RAW
Simultaan aan dit praktijkgedeelte liep een seminarprogramma met korte sessies van circa 25 minuten, gepresenteerd door Johan Kerver, specialist op het gebied van beeldbewerking. Hier werden belangrijke onderwerpen belicht zoals werken met Photoshop, het RAW-bestandsformaat, kleurmanagement en het Creatieve verlichtingssysteem van Nikon.

Frans Veraart, Product Manager van Inca Import BV zegt over dit evenement: Eerdere ervaringen met de introductie van de Nikon D2X camera hadden reeds aangetoond dat deze manier van het presenteren van een nieuw product als bijzonder prettig en effectief wordt ervaren. Dat gold ook zeer zeker voor dit D200 evenement, getuige het grote aantal positieve reacties op dit evenement. Bij de organisatie van het evenement hielden wij rekening met een opkomst van circa 800 genodigden. Uiteindelijk hebben wij met circa 1.600 bezoekers dit aantal ruim overschreden. Mochten toekomstige producten hier aanleiding toe geven, dat zullen wij dit concept zeker herhalen.