Nikon D50 krijgt Platinum DIWA Award 2005

Nikon heeft met de D50 digitale camera de prestigieuze DIWA-award Beste Digitale Camerasysteem van 2005 in de wacht gesleept.

De prijs is toegekend door de 12 aangesloten websites van de DIWA Awards-organisatie, nadat door een speciale jury alle DIWA Gold Award-winnaars van 2005 opnieuw waren beoordeeld en de best of the best waren geselecteerd.

DIWA (Digital Imaging Websites Association), een wereldwijde organisatie van samenwerkende fotowebsites, koos onder alle goud-winnaars de Nikon D50 uit als een van de beste drie voor hun hoogste award, de DIWA Platinum Award 2005.

DIWA-leden uit Europa, Canada en de VS testen en beoordelen digitale imaging-producten voortdurend voor hun lezers. Bij digitale cameras moeten meer dan 200 aspecten worden gecontroleerd, getest en beoordeeld. Vervolgens wordt elke beoordeling zorgvuldig gecontroleerd en vergeleken door DIWA om te waarborgen dat de testresultaten correct, betrouwbaar en volledig zijn.

Bij toekenning van de DIWA Platinum Award 2005 voor Beste Digitale Camerasysteem aan Nikon D50 gaf de jury bestaande uit experts de volgende toelichting: De concurrentie in deze prestigieuze productcategorie is in 2005 bijzonder hard geworden. Tal van modellen in zowel de low-end als de high-end marktsegmenten hebben de algemene kwaliteit naar een nieuw niveau getild. Tegelijkertijd zijn de prijzen aanzienlijk gedaald, waardoor (semi-)professionele cameras beschikbaar zijn geworden voor een veel breder publiek.

De jury: Een belangrijke bijdrage aan deze ontwikkeling werd geleverd door de Nikon D50, die bewees dat professionele fotokwaliteit ook mogelijk is met een budgetvriendelijke camera. In veel opzichten komt de D50 overeen met veel duurdere cameras van concurrenten; er wordt gebruik gemaakt van dezelfde serie Nikkor-objectieven als bij elke andere Nikon digitale reflexcamera. De beeldsensor met 6 megapixels van de D50, de snelle respons en stabiliteit, de betrouwbare automatische of handmatige bediening maken de D50 tot een goede keuze voor liefhebbers van fotografie met beperkte financile mogelijkheden.


Bovenstaand bericht is een doorgeplaatstpersbericht. De redactie van WINMAG is op geen enkele wijze gelieerd aan ofverantwoordelijk voor de inhoud.

Sinds kort is het mogelijk om persberichten over digitale fotografie door te laten plaatsen op deze website. Stuur hiervooreen e-mail met daarin het persbericht naar persberichten(at)winmag.nl