Nikon Pictmotion: diashow op de camera

De digitale camera bevat steeds meer snufjes. De laatste innovatie is Pictmotion op de nieuwste Nikon COOLPIX-compactcamera's. Je maakt er flitsende fotoshows mee, inclusief beeldanimaties en muziek.

Met de gepatenteerde Pictmotion-software in de nieuwe Nikon COOLPIX S5 en S6 compactcamera's kan de fotograaf geselecteerde fotos, films, stijlen, muziek en instellingen combineren tot creatieve, spannende diashows. Tot nu toe had je voor het samenstellen van digitale fotoshows speciale extra software op de pc nodig, zoals Fotoshow van Data Becker of de fotonamimatie-module in Photoshop Elements 3.0 (winkelprijs 99 euro).

Gentegreerde software
Omdat de software in de camera is gentegreerd, kan de gebruiker zijn Pictmotion-creaties onderweg bekijken, opslaan op een geheugenkaart, en afspelen zo vaak en waar hij wil- zonder computer. Eventueel via een kabel direct op een televisie.
Met behulp van een eenvoudig menusysteem op de camera kan de gebruiker alle opgeslagen fotos selecteren, of afzonderlijke bestanden selecteren. Het is ook mogelijk om bestanden te selecteren op de datum waarop ze zijn gemaakt. Pictmotion-shows kunnen ook worden gemaakt met films, waarbij een deel van elk ingevoegde bestand wordt weergegeven.

Luidspreker en lcd-scherm
De grotere en verbeterde luidspreker van de COOLPIX S5 en S6 leveren een hogere geluidskwaliteit bij het afspelen en de grote 2,5- en 3,0-inch LCD-monitoren van deze cameras bieden een weergave met een beeldhoek tot wel 170, waardoor iedereen de show goed kan zien.

Pictmotion biedt de gebruiker de keuze uit acht muziektracks voor bij de diashows: vijf bekende tracks zijn standaard genstalleerd en verder kunnen nog eens drie eigen favoriete tracks worden opgeslagen op een geheugenkaart met behulp van Nikons PictureProject-software.

Een voorbeeld bekijken van een Pictmotion-animatie, n er zelf een maken, kan op:
http://nikonimaging.com/global/products/digitalcamera/coolpix/cppf/index.htm