NL Cloud Pioneers: iTesso (#2)

iTesso biedt software voor het beheren van hotels en hotelketens en heeft klanten over de hele wereld. Belangrijke onderdelen in de portfolio zijn een Property Management System en een Central Reservation System, aangevuld met koppelingen van software van derden zoals telefoon- en PayTV-systemen zonder IP-connectiviteit.

 iTesso bestaat al vele jaren en leverde ook al eigen software voordat cloud computing mogelijk werd. Het bedrijf heeft echter ondubbelzinnig voor de cloud gekozen en er al zijn eigen applicaties voor herschreven. De voordelen waren volgens Erik Weller, marketingmanager bij iTesso, te groot om niet te pakken.

Door de eigen producten voortaan als saas-oplossing vanuit de cloud aan te bieden maakt kiezen voor iTesso voor lokale en internationale hotelketens gemakkelijker. ‘Hen vanuit de cloud bedienen sluit naadloos aan bij de behoefte van klanten aan gehoste oplossingen. Het verbetert hun concurrentiepositie door de kostenbesparing die ze daardoor kunnen realiseren. De klant investeert die niet meer in eigen systemen maar doet voortaan een operationele uitgave’, aldus Weller.

Maar ook voor iTesso biedt de cloud voordeel. ‘Dankzij de cloud bieden we ons product nu aan zonder beperkingen op het gebied van schaalbaarheid en zonder de hoofdpijn van netwerkplanning en security. Bovendien kunnen we gemakkelijker updaten en ook tussentijds nieuwe functionaliteit toevoegen’, aldus Weller.

iTesso screenshot
iTesso biedt cloudgebaseerde software voor hotels en hotelketens.

NL Cloud Pioneers: iTesso
[block] [bold]Overgaan naar de cloud[/bold] is voor veel bedrijven een grote stap. Er is verwarrend veel keuze in techniek en aanbieders en ook is er altijd wel minimaal één zeer geldige reden om het vooral niet te doen. Maar om daarvoor eindeloos de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen in de hoop dat de voordelen zwaarder wegen? Een aantal bedrijven omarmden de Azure-cloud van Microsoft en gebruiken die om producten te maken en markten te betreden die anders niet voor hen zouden zijn weggelegd. In deze serie stellen we deze bedrijven aan je voor.[/block]