NOD32 uitgebreid tot gentegreerde beveiligingssuite

Fabrikant ESET verraste de markt enkele jaren geleden met een bijzonder snelle en toch veilige virusscanner: NOD32. Enkele malen won deze software een Editors' Choice in WINMAG Pro. Nu verschijnt er een uitgebreide opvolger die op meer typen internetbedreigingen is voorbereid.

Uiteraard is WINMAG Pro benieuwd of 'ESET Smart Security' dezelfde 'lichtvoetigheid' en lage systeembelasting kent, als zijn voorgangers. We zullen de sofware in WINMAG Pro 6/2007 aan de tand voelen (decembereditie).

ESET Smart Security integreert een firewall, antispyware- en antispam-software met de nieuwste versie van de NOD32-virusscanner, versie 3.0. In Nederland wordt de suite op de markt gebracht door SpicyLemon, het voormalige NOD32 Nederland.

Informatie delen
ESET Smart Security (ESS) biedt bescherming tegen virussen, spyware, spam en andere internetbedreigingen. ESS heeft de verschillende modules volledig gentegreerd, in tegenstelling tot andere beveiligingssuites die meestal losse producten alleen gezamenlijk aanbieden. De integratie van ESS laat de verschillende modules informatie met elkaar delen, waardoor bedreigingen eerst worden geanalyseerd om vervolgens de beste aanpak te kiezen.

De beveiligingssuite heeft 40 MB schijfruimte nodig, wat niet veel is vergeleken met de concurrentie. ESS biedt daarnaast - volgens de producent zelf - "indrukwekkende prestaties met een scansnelheid die 30 keer sneller is dan bij andere producten. Hierdoor is de systeembelasting erg klein en hebben gebruikers geen last van een tragere computer."

Het bedrijf noemt zijn scanner uiterst betrouwbaar: "de afgelopen negen jaar heeft de NOD32-virusscanner als enige geen enkel in the wild-virus gemist en slechts n false positive gegeven," aldus een persbericht, deze week.

Bedreigingen komen niet langer als enkel en alleen een virus of phishing-aanval, maar veel eerder als een combinatie van verschillende risicos. Een gentegreerde aanpak is dus noodzakelijk, aldus Nienke Ryan, product en strategiemanager bij SpicyLemon, het voormalige NOD32 Nederland.

Prijs en beschikbaarheid
ESET Smart Security en NOD32 Antivirus V3.0 zijn per direct beschikbaar. De adviesprijzen voor consumenten bedragen 59,99 voor de suite en 39,-- voor de virusscanner. Bij de 'Business Edition' wordt ESETs Remote Administrator geleverd, waarmee de suite en de scanner op afstand zijn te beheren. Adviesprijzen voor ESET Smart Security Business Edition starten bij 199,95 euro voor 5 gebruikers.

Info: www.nod32.nl