Nokia blijft investeren in Symbian

Ondanks de verregaande samenwerking met Microsoft en het gebruik van Windows Phone 7 wil Nokia blijven investeren in Symbian. Dat schrijft de Finse telefoonmaker in een brief aan ontwikkelaars.

'We blijven investeringen doen die bestaande en toekomstige Symbian-gebruikers zullen aanspreken en waarmee we nieuwe en concurrerende smartphones uit kunnen brengen', aldus Nokia-topman Purnima Kochikar in de brief.

Nadat de samenwerking met Microsoft werd aangekondigd, heeft Nokia weinig losgelaten over de toekomst van Symbian. Verwacht wordt dat de ondersteuning van het besturingssysteem snel zal worden afgebouwd.

Nokia geeft in de brief nog steeds geen duidelijkheid over hoe lang het nog zal doorgaan met de ontwikkeling van Symbian. Wel zegt de telefoonfabrikant dat er Symbian-telefoons zullen blijven verschijnen lang nadat de eerste toestellen met Windows Phone 7 op de markt komen. Toestellen met dit besturingssysteem zullen waarschijnlijk eind dit jaar te koop zijn.

Volgens Nokia zal het met Symbian vooral inzetten op die markten waar het besturingssysteem een belangrijke speler is, zoals in China, India, Rusland en Turkije. In de westerse wereld heeft Symbian het afgelegd tegen concurrenten als Android en iOS.