Nokia kiest voor Microsoft

Het hoge woord is eruit: Nokia heeft voor Microsoft gekozen. De twee bedrijven gaan een strategisch partnerschap aan om een nieuw mobiel ecosysteem te creren. Windows Phone wordt het belangrijkste besturingssysteem voor Nokia-smartphones.

Verschillende diensten van Nokia zullen opgaan in het Windows Phone-ecosysteem, zo valt in een persbericht te lezen. Zo wordt Ovi Maps gekoppeld aan Bing en AdCenter van Microsoft en wordt Nokia's applicatiewinkel geïntegreerd in de Microsoft Marketplace.


Nokia is niet van plan om Symbian- en MeeGo-gebruikers in de kou te laten staan; voor beide besturingssystemen zullen nog toestellen uitkomen. Naar verwachting zal de ondersteuning van het Symbian-platform langzaam worden afgebouwd en wordt MeeGo een open source-project voor de lange termijn.

Nokia zelf krijgt verschillende nieuwe gezichten aan de top en de structuur van het bedrijf wordt aangepast. Later vandaag zal de Finse telefoonmaker in een presentatie verdere details van de samenwerking met Microsoft bekendmaken.