Nokia lanceert E6 en Symbian Anna

Nokia heeft vandaag een nieuwe zakelijke smartphone aangekondigd, de E6. De telefoon beschikt over een touchscreen gecombineerd met een vast qwerty-toetsenbord. Daarnaast draait de telefoon op een nieuwe versie van Nokia's Symbian.

De Nokia E6 kan gezien worden als de opvolger van de huidige E71 en E72. Het design van deze zakelijke toestellen is deels overgenomen. Waar het toestel zich echter wel mee onderscheidt is het touchscreen met hoge resolutie (326ppi). Daarnaast beschikt het toestel net als haar voorlopers over een volwaardig qwerty-toetsenbord en een hoge batterijcapaciteit.

Nokia gebruikt voor de behuizing hoogwaardige materialen zoals glas en metaal. Voor de zakelijke gebruiker biedt het besturingssysteem ondersteuning voor Microsoft Exchange, Microsoft Communicator Mobile en Microsoft SharePoint. De E6 verschijnt in het tweede kwartaal van dit jaar. 

Symbian Anna

Tegelijk met de nieuwe Nokia E6 kondigde de telefoongigant een nieuwe versie van Symbian aan, genaamd Symbian Anna. Nieuwe functies van dit systeem zijn een verbeterde toegankelijkheid, nieuwe iconen, betere tekstinvoer, een snellere browser en een nieuwe versie van Ovi Maps.

Anna zal standaard aanwezig zijn op de E6 en de nieuwe multimedia-smartphone X6. Daarnaast  moet er binnenkort een upgrade naar Anna beschikbaar komen voor de Nokia N8, E7, C7 en C6-01.