Nokia Lumia 1520

De Lumia 1520 is allereerst een echte phablet en op het eerste gezicht minder reusachtig dan b voorbeeld Samsung's Galaxy Note of Sony's Xperia Z-serie. Schijn bedriegt hier echter, eenmaal vast merk je dat deze telefoon een stuk ranker en slanker is dan zijn directe concurrenten. Het scherm is weliswaar 6 inch in doorsnee, maar Nokia heeft zichtbaar en voelbaar zijn best gedaan om er geen 'clunky' toestel van te maken.

Lumia-toestellen zijn nooit langzaam geweest en dat is bij dit toestel eigenlijk niet anders. Dankzij een vlotte Snapdragon 800 quadcore-cpu voelt Windows Phone soepel als boter en apps starten vrijwel direct op. Met de 2 GB aan werkgeheugen moet je voorlopig meer dan goed zitten. Haperingen zijn nergens te bespeuren, ondanks de full-hd-resolutie. Multitasking gaat als een trein, dat merk je voornamelijk aan de kracht van de vierkoppige processor. Windows Phone is altijd al een lekker geoptimaliseerd, vlot systeem geweest, maar in combinatie met deze specificaties mag je rustig spreken van een racemonster.

Belangrijk kenmerk van de Lumia 1520 is het 6 inch grote beeldscherm. Het is een van de beste smartphonebeeldschermen momenteel in gebruik. Het grote scherm heeft voor zakelijk gebruik absoluut voordelen. Het annoteren van een pdf'je of bewerken van een Office-document is gewoon net even prettiger op dit formaat. Met de Adobe Reader app konden we prima wat annotaties maken op een testdocument. Ook het tikken van e-mails is dankzij het grotere scherm prettiger dan je gewend bent. Voor sommigen zal het zelfs de noodzaak van een tablet wegnemen, in dat geval heb je met deze Lumia een mooie deal te pakken.

Prijs: €699,- (incl. btw)
Info: www.nokia.nl 

MKB Best Choice 2014