Nokia Lumia 530 met quadcore-cpu duikt onder de 100 euro

Marktaandeel pakken, dat lijkt nu het belangrijkste doel van Nokia. Een van hun instrumenten moet de agressief geprijsde Lumia 530 worden. Deze Windows Phone 8.1-instapper komt beschikbaar voor een adviesprijs van ongeveer 85 euro, exclusief btw.

De telefoon biedt voor dat geld aardige specificaties. Het geheel draait op een quadcore Snapdragon 200-cpu op 1.4 GHz. Niet de allersnelste, maar in dit prijssegment hebben we veel slechter gezien. Bovendien is Windows Phone aardig geoptimaliseerd en heeft het niet minder processorkracht nodig om soepel te draaien als bijvoorbeeld Android. Het beeldscherm is op beknibbeld, deze meet 4 inch en heeft een wat schamele resolutie van 854 x 480 pixels. Het interne geheugen bedraagt 512 MB. Voor opslag staat 4 GB eMMC-opslag tot je beschikking, uitbreidbaar met 32 GB via een micro-sd-kaartje. Wifi a/b/g/n en bluetooth 4.0 laten je verbinden met het web en andere apparaten.

Informatie over de beschikbaarheid volgt later dit kwartaal. Dan volgt ook de definitieve adviesprijs. Wel weet Nokia te melden dat het toestel in diverse kleuren komt: oranje, groen donkergrijs en wit.