Nokia Lumia 900 vanaf volgende week verkrijgbaar in Nederland

Het nieuwe Windows Phone-toestel de Lumia 900 is vanaf volgende week verkrijgbaar in Nederland. Dit meldt Nokia via een persbericht op de eigen website. De Lumia 900 lijkt sterk op de Lumia 800, maar heeft een iets groter scherm en een accu met meer capaciteit.

Het scherm van de Lumia 900 heeft een diagonaal van 4,3 inch. Net als bij de Lumia 800 gebruikt Nokia een ClearBlack amoled-display, dat met name uitblinkt in het weergeven van de kleur zwart. De resolutie is gelijk gebleven, 800 bij 480 beeldpunten. Door het grotere schermformaat groeide ook de behuizing iets waardoor de Finnen een iets grotere accu (1830 mAh) konden plaatsen.

De Lumia 900 is zoals de naam al doet vermoeden een Windows Phone-toestel. Nokia heeft versie 7.5 van een aantal eigen apps voorzien, waaronder een gesproken navigatie-app genaamd Rijden en de eigen muziekdienst, Nokia Music. Bovendien kent het besturingssysteem van Microsoft een goede integratie met het eigen Office 365.

Net als de Lumia 800 heeft Nokia’s nieuwste smartphone een unibody-behuizing van polycarbonaat. De 900 is leverbaar in de kleuren wit, zwart en cyaan en heeft een adviesprijs van 549 euro incl. btw. Vanaf volgende week moet hij in de winkels liggen.