Nokia N97: het nieuwe vlaggenschip

Nokia kondigt voor 2009 een nieuw vlaggenschip aan in zijn uitgebreide lijn van smartphones. Met de Nokia N97 schaft de beller zich een volwaardige mobiele computer aan met kantelend aanraakscherm, QWERTY-toetsenbord en gepersonaliseerd 'home screen'.

De Nokia N97 combineert een groot 3,5-inch aanraakscherm met een volwaardig QWERTY-toetsenbord. Het toestel biedt snelle toegang tot internet en sociale netwerksites.

Het basisscherm van de Nokia N97 mobiele computer bevat de contacten, content en media die de gebruiker altijd bij de hand wil hebben. Vrienden, sociale netwerken en nieuwsberichten zijn met een simpele aanraking onder handbereik.


Het 16:9 breedbeelddisplay kan volledig worden gepersonaliseerd met frequent geactualiseerde widgets van favoriete webservices en sociale-netwerksites. De Nokia N97 is volgens Nokia heel geschikt om over het web te surfen, Flash-video's te streamen of games te spelen. Dubbele invoeropties - QWERTY en schermaanraking helpen bij het bloggen, chatten, posten, SMS'en mailen.

"Krachtigste mobiel"
"In de ontwikkelingslijn van desktop naar laptop naar handheld is de Nokia N97 de krachtigste multi-sensor mobiele computer die er op de markt is," verklaart Jonas Geust, Vice President van Nokia Nseries. "In combinatie met de nieuwe Ovi-services voegt de Nokia N97 zich naadloos naar de wereld om ons heen, en houdt ons in contact met de mensen, voorzieningen en informatie die er het meest toe doen. Met de Nokia N97 leidt Nseries de transformatie van ht internet naar mjn internet.'"

'So-Lo'-herkenning
De Nokia N97 introduceert het begrip 'So-Lo', ofwel sociale locatie. Het systeem is uitgerust met ingebouwde A-GPS sensoren en een elektronisch kompas, zodat het zelf altijd weet waar het is. Sociale netwerken kunnen automatisch worden bijgewerkt met actuele informatie, waarbij goedgekeurde contacten hun 'status' kunnen updaten en hun sociale locatie kunnen uitwisselen, evenals foto's of videobeelden.

Breedbeeld
De Nokia N97 ondersteunt tot 48 GB geheugen, met 32 GB ingebouwd geheugen dat is uit te breiden met een 16 GB microSD kaart voor muziek, media en andere data. Dit wordt aangevuld met diverse muziekfuncties, volledige support voor de Nokia Music Store en een continue speelduur van maximaal 1,5 dag. De Nokia N97 bevat ook een 5-megapixel-camera met Carl Zeiss-lens, 16:9 video in DVD-kwaliteit, en ondersteuning voor diensten als Share on Ovi via snelle HSDPA- en WLAN-verbindingen.

Eerste helft 2009
De Nokia N97 komt naar verwachting in de eerste helft van 2009 op de markt en gaat rond de 550 euro exclusief BTW en subsidies kosten.