Nokia stapt af van naam Ovi

Nokia stapt af van de naam Ovi. De fabrikant gaat voortaan haar eigen merknaam gebruiken bij de verschillende diensten die nu onder Ovi vallen. Het hernoemen van de producten naar Nokia zal vermoedelijk tot 2012 duren.

De reden voor deze wijziging is volgens Nokia-topman Jerri DeVard de betere herkenbaarheid van de eigen merknaam. Momenteel levert de Finse fabrikant diensten onder zowel de naam Ovi als Nokia.

In juli start het bedrijf met het hernoemen van alle Ovi-diensten, tegen het einde van 2012 moet alles dan Nokia heten. Klanten die deze zomer een nieuw toestel kopen zullen waarschijnlijk al beschikken over de gewijzigde software. Bij bestaande modellen gaat Nokia door middel van softwareupdates de eigen merknaam toevoegen.

Bekende diensten onder de naam Ovi zijn Nokia's navigatiesoftware Ovi Maps en de applicatiewinkel Ovi Store. Volgens DeVard moet het gebruik van de eigen merknaam duidelijker maken dat dit producten van Nokia zijn. De aangekondigde overgang zou volgens het persbericht geen vertraging veroorzaken voor het uitbrengen van nieuwe producten.