Nokia's Ovi Store koploper in China

Nokia mag dan de laatste tijd een beetje zijn ondergesneeuwd door het Android- en Apple-geweld, in China doen de Finnen het erg goed. Hun applicatiewinkel Ovi Store is daar het meestgebruikte in zijn soort.

Nokia heerst in China, zo blijkt uit het onderzoek 'China Mobile Application Report 2010'. De downloadwinkel Ovi Store kent in het Aziatische land bijna negen keer zoveel downloads als de in het Westen zo populaire App Store van Apple.

De nummer twee in de lijst van meestgebruikte downloadwinkels is de Mobile Market van China Mobile, een lokale speler. Dan valt er een gat. Android is nummer drie, maar kan de bovenste twee met 13,7 procent nauwelijks bijbenen.

Het is de vraag hoe lang Nokia's hegemonie nog duurt. Volgens experts zal het gebruik van de App Store en de Android Market een vlucht gaan nemen in China.

In het Westen heeft Nokia moeite om op de radar van de technologiesector en consumenten te blijven. Zo heeft de brancheorganisatie GSM Association Nokia overgeslagen in de nominaties voor zowel de beste telefoonfabrikant als het beste toestel van 2010. Wel op de lijst staan Apple, HTC, LG en Samsung.


Bron: www.iresearch.com