Noodlijdend HTC wordt nog niet overgenomen

Het gaat al enige tijd niet goed met HTC. Hoewel de fabrikant in het eerste kwartaal van dit jaar 25 procent meer omzet had dan hetzelfde kwartaal in 2014, is dit toch een daling ten opzichte van de drie voorgaande kwartalen. Er wordt nu dan ook veel gesproken over mogelijke overnames van de fabrikant.

Asus liet vorige week weten er aan te denken om HTC te kopen, maar de Taiwanese smartphone-ontwikkelaar peinst hier niet over. 'HTC heeft hier geen contact met Asus over gehad en overweegt niet om samen te gaan met Asus', laat HTC weten volgens Reuters. Maar volgens de Chief Financiel Officer van Asus, David Chang, zijn er wel gesprekken over dit onderwerp geweest binnen Asus. 'Onze voorzitter heeft hier intern over gesproken', aldus Chang. 'Maar de kans op een daadwerkelijke overname is niet groot, aangezien Asus een bedrijf is dat vertrouwt op onafhankelijke groei.'

Acer

Ook werd er gespeculeerd over een overname door Acer, maar dit blijkt niet zo te zijn. Jason Chen, ceo bij Acer, laat weten hier geen plannen voor te hebben. Volgens Chen heeft Acer niet de capaciteit om HTC te kopen, en niet de mogelijkheid om de recources en operations van de twee bedrijven te integreren. Bovendien heeft Acer geen reden om dit te overwegen, aangezien het bedrijf in de afgelopen achttien maanden vooruitgang heeft geboekt met haar eigen smartphones.

Problemen HTC

De problemen bij HTC zijn niet nieuw. Al tijden lijdt het bedrijf verlies en dit lijkt alleen maar erger te worden. In het eerste kwartaal van 2015 behaalde de ontwikkelaar een omzet van 41,5 miljard, een daling ten opzichte van drie eerdere kwartalen. Eerder deze maand werden ook de voorspellingen voor het tweede kwartaal naar beneden bijgesteld. In deze tijd verwacht HTC een omzet tussen de 33 en 36 miljard Taiwanese dollar, dertig procent minder dan de verwachting uit april. Daarnaast denkt de ontwikkelaar een verlies van ongeveer tien dollar per aandeel te gaan lijden, wat een totaalverlies van ruim 8 miljard Taiwanese dollar betekent. In april werd nog verwacht dat er een kleine winst zou worden gemaakt in het tweede kwartaal.