Norman Endpoint Protection

Met Norman Endpoint Protection beveilig je werkplekken in je organisatie tegen ongewenste software. Het is een totaaloplossing die zowel antivirus en antispyware-functies biedt, en tegelijkertijd een preventieve functie heeft. Waar veel antivirusprogramma’s je bekogelen met de ene na de andere complexe functie, houdt Norman het eenvoudig en overzichtelijk.

De clientsoftware bestaat in feite uit twee componenten, die gemakkelijk configureerbaar zijn. De antivirus en antispyware-scanner vormt de basis van de stand-alone-oplossing. Hiermee kun je heel eenvoudig je computer controleren op virussen, spyware, adware en rootkits. De engine van de scanner is bij versie 7 aanbeland en is sneller dan zijn voorganger en heeft bovendien een kleinere footprint. Het tweede component heet Intrusion Guard en beschermt je computer preventief tegen ongewenste software en toegang van buitenaf. Zo kun je websites blokkeren of regels opstellen waarin je aangeeft wat bepaalde bestanden en services wel of niet mogen.

De Norman Sandbox-omgeving is verder geoptimaliseerd. In deze virtuele omgeving wordt verdachte malware als het ware ‘vrijgelaten’. De software ziet zo wat de code zou aanrichten en identificeert vervolgens dit gedrag als al dan niet kwaadaardig. Zo on- derschept de software ook nog onbekende malware. De footprint van de Sandbox is nu verder teruggebracht en de werking ervan is merkbaar versneld.

De stand-alone-versie van Norman Endpoint Protection is een goede lichtgewicht oplossing voor mkb’ers die niet teveel eisen stellen aan controle en beheer. Ben je een IT-professional, dan kun je beter de Server-editie gebruiken. Deze bevat de Norman Endpoint Manager waarmee je de clientsoftware op werkstations kunt beheren. Groot pluspunt is wat ons betreft ook de compatibiliteit met diverse populaire Linux-distributies.

Prijs: € 39,95 (1 jaar, 3 pc’s,stand-alone-versie)
Info: www.norman.nl

MKB Proof 2013