Norman komt met webgebaseerde beveiligingsdienst Norman Online Protection

Geen zin in lokale antiviruspakketjes en al het beheer dat daarbij komt kijken? Norman heeft vandaag een webgebaseerd alternatief op de markt gebracht: Norman Online Protection.

De cloudgebaseerde webdienst zorgt voor een malwarevrije e-mailstroom en laat je veilig surfen op het web. De onlinefilter stopt spam en malware nog voordat deze gevaren je netwerk kunnen bereiken. Norman Online Protection vereist geen hardware- of software-investeringen.

De dienst bestaat uit drie onderdelen: Norman SecureTide, Norman SecureSurf en Norman Online Backup. De eerste zorgt voor de e-mailbeveiliging. Volgens de fabrikant schoont dit onderdeel tot 99 procent van de ongewenste e-mail uit je mailverkeer.

SecureSurf beschermt je tijdens het surfen. Het blokkeert websites die bekend staan om hun kwaadwillende inhoud. Ook kun je hiermee het surfgedrag reguleren. Norman maakt hierbij niet gebruik van een proxyserver, maar van een DNS-lookup-enging, wat de prestaties zou moeten verbeteren.

De Online Backupdienst is bedoeld voor kleine kantoren en consumenten. Het biedt een onlineopslagplaats voor je meest waardevolle documenten. Het werkt met zowel pc en Mac's als met iOS- en Android-devices. Bestanden in deze 'safe haven' kun je ook vanaf deze apparaten (mobiel) benaderen. Eventueel kun je bestanden automatisch met deze opslagcloud synchroniseren op van tevoren opgegeven tijdstippen.

Ook is in de onlinebackupmodule versiebeheer aanwezig, waardoor je altijd tot vijf versies van een bestand terug kunt in de tijd. Per ongeluk verwijderde bestanden zijn tot dertig dagen later terug te halen. Je hebt de keuze uit een cloud van 20GB of 100GB of ongelimiteerde opslagruimte, waarmee je zoveel apparaten mag verbinden als je wilt. Dit kost respectievelijk 34,90 en 219 euro per jaar. Een derde mogelijkheid is ongelimiteerde opslagruimte, voor 59 euro per jaar. Uiteraard kun je hier dan maar met één systeem gebruik van maken.