Norman met vingerbeveiligde usb-stick

De gevallen waar vertrouwelijke gegevens op een zeer knullige manier zijn kwijtgeraakt zijn inmiddels niet meer op n hand te tellen. Woensdag werd bekend dat er weer een onbeveiligde USB-stick in een huurauto was achtergelaten.

De laatste stick bevatte o.a. geheime informatie over militaire missies in Afghanistan. In alle gevallen lijkt het te gaan om hetzelfde probleem: mensen nemen gegevens van hun kantoor mee en gaan daar niet zorgvuldig mee om. "En dat terwijl de oplossing zo simpel en voorhanden is: De BioSlimDisk, " meldt Volker Ladage van computerbeveiligingsbedrijf Norman.
"De BioSlimDisk is een USB-gegevensdrager met een vingerafdruksensor,"vervolgt Ladage. "Zonder de goede vingerafdruk is er geen toegang mogelijk tot de gegevens en dus garandeert het dat alleen de eigenaar van de gegevensdrager toegang krijgt tot die gegevens. Indien de eigenaar zo onachtzaam is dat hij of zij de gegevensdrager verliest, dan is er nog niets aan de hand omdat de eerlijke vinder niets met de gegevens kan."

De BioSlimdisk is op dit moment in twee capaciteiten leverbaar: 512 MB en 1 GB, voor respectievelijk 209 euro en276 euro (adviesprijzen, excl btw).

Info: www.norman.nl