Notebook steeds vaker in de vakantiebagage

Behalve de barbecue en de foto- of videocamera nemen Nederlanders steeds vaker ook hun hun notebook mee op vakantie. Althans, als de verkoopcijfers van rugzakken voor notebooks een goede indicatie zijn.

Online computerwinkel Central Point heeft in de maanden juni en juli van dit jaar ruim dertig maal zoveel notebookrugzakken zijn verkocht als in dezelfde periode van vorig jaar. Vooral de opkomst van WiFi op de vakantiebestemming blijkt daar debet aan. Veel hotels, campings, luchthavens en andere plekken waar veel toeristen komen, zijn tegenwoordig voorzien van draadloos internet. Voor bezitters van een notebook met WiFi-adapter is het daardoor interessant geworden om de computer mee op vakantie te nemen.

Onderzoek
Central Point-eigenaren Brian Speelman en Sebastiaan Hooft deden onderzoek onder de kopers van notebookrugzakken. Zo kunnen [de vakantiegangers] via internet contact houden met familie en vrienden.
Daarnaast kijken zij Nederlandstalige televisieprogramma's via internet. Meer dan de helft van onze klanten gebruikt hiervoor de notebook van de zaak".

De helft van alle kopers van een Acer-, HP- of Lenovo-notebook kiest voor een rugzak van het merk notebook dat zij aanschaffen. De populairste rugzakken zijn afkomstig van de merken Belkin en Targus.Succesvolste nieuwkomer op de notebookrugzakmarkt is het merk Wenger, bekend van het beroemde Zwitserse zakmes.

Extra harde schijf
Deze rugzakken zijn niet alleen niet alleen licht van gewicht, maar bieden door de gevoerde binnentas bescherming aan de notebook. De meeste uitvoeringen beschikken over genoeg ruimte voor een MP3-speler of een mobieltje, een extra harde schijf en meer.

Bron: persbericht Central Point