Notebooks standaard met internet-backup

Het Eindhovense Paradigit Computers BV levert vanaf nu notebooks standaard voorzien van BackupAgent, software die backups maakt en deze automatisch versleuteld op internet parkeert. De notebooks worden eerst aan studenten geleverd, later volgt de consumenten- en zakelijke markt.

BackupAgent BV, eveneens een Nederlands bedrijf, biedt een softwareplatform, BackupAgent Server 2006, waarmee OEM-partners als Paradigit, maar ook Internet Service Providers, in staat gesteld worden om een eigen backupserver in te richten, en een eigen online backupdienst, als aanvulling op het bestaande portfolio. Eventueel onder eigen naam en label.

Over BackupAgent BV

BackupAgent BV in Delft is ontwikkelaar van de online backupoplossing 'BackupAgent'. De oplossing werd in 2003 gentroduceerd, en stelt dienstverleners in staat een eigen online backup dienst in te richten met de internetserversoftware 'BackupAgent Server 2006'.

De oplossing wordt inmiddels aangeboden door de SURFnet, InterNLnet, Priority Telecom en Paradigit.

Info: www.backupagent.com

Notebookgebruikers kunnen met de (voorgenstalleerde) BackupAgent-software eenvoudig dagelijks een backup maken van belangrijke data. Deze data gaat over het internet naar de backupserver op een beveiligde externe locatie, die beheerd wordt door de ISP of de OEM.

Notebookprojecten
Paradigit gaat de online backupdienst op verschillende manieren in de markt zetten. De eerste toepassing is in samenwerking met ISL Automatisering, een automatiseringsbedrijf uit Venlo dat sinds 2005 onderdeel uitmaakt van Paradigit Computers. Onder de naam 'Notebookprojecten' (www.notebookprojecten.nl) worden studenten van vele universiteiten en hogescholen door heel Nederland voorzien van notebooks. Het gaat om ongeveer 10.000 tot 15.000 notebooks, waarop de online backup software van BackupAgent voorgenstalleerd wordt.
Later dit jaar zal Paradigit de online backup software ook plaatsen op zakelijke notebooks die geleverd worden aan grote bedrijven en zal het product te koop zijn in de winkels van Paradigit, die door het hele land verspreid zijn.

Info: www.backupagent.com