Notificaties van elke app in 80 talen van Pebble voor Android

De Android-app Pebble krijgt met de nieuwe versie, 2.1.0, een hoop updates, die vanaf vandaag beschikbaar zijn voor tien procent van de Pebble-gebruikers, ook wel 'Pebblers' genoemd. Één van de updates is dat bijna alle dragers van de smartwatch nu berichten en notificaties kan ontvangen in hun eigen taal.

De notificaties worden nu ook toegestaan voor elke app. Eerder was het voor Pebblers alleen mogelijk om uit een vooraf vastgestelde selectie kiezen waarvan de push-berichten op de Pebble-smartwatch binnenkwamen. Vorig jaar werd deze beperking al voor iOS opgeheven, nu geldt dit ook voor Android. Na de update kunnen de gebruikers zelf per applicatie kiezen of ze er notificaties van willen ontvangen op hun Pebble. De functie kan ook voor alle apps aan- en uitgezet worden.

Tachtig talen

Een andere update is dat de alerts beschikbaar zijn in tachtig talen. Hiermee kunnen 98 procent van de Pebblers in de wereld hun berichten en notificaties ontvangen in hun eigen taal. Ook speciale karakters, zoals de 'ß' en 'Ż' worden nu correct weergegeven.

Pebble Smartwatch

Pebble is een ontwikkelaar van smartwatches. Hun huidige model is 52 x 36 x 11,5 mm groot en weegt 38 gram. De band van het horloge is 22 mm breed. De smartwatch heeft een 1,26 inch e-paper display en LED blacklight. Door de optical hard coating is het horloge bestand tegen krassen. Het horloge heeft een kompas, lichtsensor en 3D accelerometer. De accu gaat tot zeven dagen mee en is op te laden via een usb-kabel. De Pebble smartwatch is te koop voor 99 dollar.

Uitrollen

Pebble geeft aan dat de software van de Android-applicatie volledig herschreven is, waardoor de performance, de betrouwbaarheid en de ervaring voor de gebruiker beter zijn geworden. De update voor Android wordt gefaseerd uitgerold. Op dit moment is hij voor slechts tien procent van de Pebblers beschikbaar in de Google Play Store. Voor iOS zijn de updates al eerder doorgevoerd en deze zijn te downloaden in de iTunes App Store.