Notitiedienst Google Keep blinkt uit in eenvoud

Google introduceert regelmatig nieuwe diensten en producten. De nieuwste toevoeging is Google Keep, een notitiedienst die hersenspinsels, snapshots en boodschappenlijstjes aan je Google-account koppelt.

De laatste dagen doken er al geruchten op over een nieuwe service van Google die 'Keep' heette. Korte tijd stond de dienst zelfs online. Nu is de dienst wel beschikbaar gemaakt. Google Keep synchroniseert korte post-it-achtige notities middels je Google-account, zodat je met behulp van Google Drive deze altijd bij de hand hebt. Je kan notities een titel geven, verdere informatie toevoegen en een aparte kleur geven. Ook is het mogelijk om fotos en spraakopnames aan je notities toe te voegen.

Anders dan Evernote

Wat de service anders maakt dan bijvoorbeeld Evernote of andere notitie-services, is de simpliciteit van Keep. In Evernote kom je om in de opties, terwijl Keep een strakke, simplistische opzet kent. Hoewel je met Evernote ook snel notities kunt maken, word je wel gedwongen deze te ordenen in een van je notitieboeken. Bij Google Keep heb je simpelweg je notities, de titel en kleuren die je de notities kan geven en de datum waarop deze geordend zijn.

Google Keep app

De mobiele app van Google Keep. De service is echter ook via de browser te gebruiken en binnenkort direct vanuit Google Drive.

Nadelen

Een nadeel is wel dat je geen afbeeldingen of andere bestanden aan je bericht kan hangen. Ook vreemd is dat nummers op notities vaak herkend worden als telefoonnummers, zelfs wanneer het bijvoorbeeld een datum is. Google brengt regelmatig updates uit voor haar services waarbij feedback van gebruikers vaak wordt meegenomen, dus het is goed mogelijk dat Keep de komende tijd volwassen groeit.

Tot nu toe is de service enkel te gebruiken via een app uit de Google Play en via het web, maar binnenkort kun je ook direct vanuit Google Drive notities maken.

Een notitie-app die uitblinkt in simpliciteit: Google Keep
De nieuwe dienst van Google zorgt ervoor dat je niets meer vergeet.