Novell introduceert alternatief voor Microsoft-software

Novell heeft onlangs de Novell Open Workgroup Suite vrijgegeven om daarmee de concurrentie met Microsofts Windows- en Office-producten aan te gaan.

De Open Workgroup Suite bestaat uit de volgende software: Novell Open Enterprise Server, Novell GroupWise, Novell ZENworks Suite, Novell Linux Desktop en OpenOffice.org.

Het softwarepakket vormt hiermee de vervanging van Novells Small Business Suite en Novell Linux Small Business Suite, nieuw is echter dat de Windows-versie van OpenOffice.org nu ook wordt meegeleverd.

In de afgelopen jaren zijn steeds meer organisaties gebruik gaan maken van open-sourcesoftware in met name de servermarkt. Het gebruik van Linux op de desktopmarkt bleef echter nog achter doordat onvoldoende Windows-compatibel en goed werkende software aanwezig was, aldus Novell.

Het bedrijf wil daarom door middel van dit softwarepakket gebruikers van Microsoft-producten overhalen om over te stappen. Om gebruik te maken van de software inclusief support door Novell moet minstens 80 dollar per gebruiker per jaar betaald worden.