NOW-Mobile lanceert Palm Centro

NOW-Mobile BV, opgericht door oud-Palm-medewerker Ivo Philipsen, zal vanaf nu verantwoordelijk zijn voor alle verkoop, marketing en distributieactiviteiten voor Palm-PDAs, -smartphones en -accessoires. De Palm Centro wordt de eerste marktintroductie.

Philipsen was tot voor kort werkzaam als sales- en marketingmanager voor Palm in de Benelux. NOW-Mobile BV wil door verwerving van dit agentschap een grote stap met het merk Palm en zijn producten maken. Philipsen (33) heeft dan ook flinke plannen: Ruim twee jaar ben ik werkzaam geweest voor Palm Europa en in die tijd heb ik veel kennis kunnen vergaren. Op eigen initiatief ben ik de gesprekken met mijn voormalige werkgever aangegaan, die onlangs zijn afgerond. Ik ben ervan overtuigd dat het uitdagende merk en het interessante productgamma met NOW-Mobile een mooie toekomst tegemoet gaat. Ik ga er flink de schouders onderzetten.

Introductie Palm Centro
Een van de eerste nieuwe productintroducties die NOW-Mobile in de Benelux zal gaan verzorgen, is die van de Palm Centro. Over twee weken ligt deze compacte smartphone in de winkel. Het toestel wil vooral de levensgenieter aanspreken die meer PDA- en internetfuncties wenst op zijn mobiel, maar geen extreme eisen stelt. De Palm Centro kan alleen met GPRS overweg, (nog) niet met UMTS en HSDPA. Voor mailen en surfen door aangepaste sites, is GPRS overigens voldoende.

Opvallend aan de Centro is de maat: slechts 10,7 bij 5,3 cm bij 1,8 cm. Het gewicht is een acceptabele 124 gram. Onder het vertrouwde Palm 320 x 320 kleurenscherm vind je een qwerty-klavier (zoals op de Treo modellen) die relatief snel met de duimen kan worden gebruikt. Dit maakt de Centro geschikt voor chatten en mailen, standaard toepassingen die draaien in de Palm ACCESS software (dus geen Windows Mobile).

Betaalbaar broertje
De Centro bevat geen echte verrassingen, maar kan waarschijnlijk worden gezien als het betaalbare broertje van de Palm Treo (hoewel wij nog geen officile prijsindicatie hebben voor de Centro). En dat is goed nieuws, want de Treo-lijn is weliswaar een geweldig apparaat (kunnen wij over mee spreken), zijn prijskaartje maakt hem nogal 'exclusief'.

Info: http://www.now-mobile.nl/