NRC.next verklaart zich nader over iPad-actie

Opeens gonst het op internet van de geruchten: wie een abonnement neemt op nrc.next krijgt een gratis iPad. Niet helemaal waar; hoofdredacteur Rob Wijnberg was op Twitter iets te enthousiast over de actie en verklaart zich nu nader.

De iPad-actie van nrc.next houdt in dat je een iPad krijgt bij een tweejarig abonnement op de krant. Het abonnementsgeld is hierbij wel hoger dan bij een regulier abonnement. Wijnberg wekte op Twitter echter de suggestie dat nrc.next de iPads gratis ging weggeven.

“Ja, echt: #nrcnext geeft #ipads weg bij 2-jarig abonnement (ook voor bestaande abonnees!). Zie: nrcnext.nl/ipad”, zo luidde zijn tweet. Hier zitten dus nog wel wat haken en ogen aan. Wijnberg kreeg vervolgens zoveel vragen over zich heen, dat hij de actievoorwaarden in een blog nog even op een rijtje zet.

Zo benadrukt de hoofdredacteur dat je met de iPad-actie al met al 235 euro bespaart, in weerwil van de berekening van geenstijl.nl. Ook geeft hij een verklaring waarom in de voorwaarden staat dat de tablet tijdens de abonnementsduur eigendom blijft van NRC en niet van de abonnee.