Nvidia: high-end tablets gaan low-end pc's vervangen

Krachtige tablets zullen steeds vaker een alternatief zijn voor pc's uit de lagere klassen. Dat zegt Jen-Tsun Huang van Nvidia tijdens de presentatie van hun kwartaalcijfers.

Volgens de Nvidia-topman is 'een geweldige tablet beduidend beter dan een low-end-pc'. Daarin kunnen we hem in ieder geval geen ongelijk geven, al trapt hij ook enigszins een open deur in. De pc-verkoop staat natuurlijk al ruime tijd onder druk van de toegenomen populariteit van tablets. Daarnaast heeft Nvidia natuurlijk alle belang hierbij; zij produceren immers arm-chips voor tablets, waaronder de zeer veelgebruikte Tegra3 en Tegra4-chipsets.

Dit kwartaal moeten de eerste mobiele apparaten beschikbaar komen die gebruikmaken van de nieuwe Tegra4-chip. Het tweede helft van dit jaar zullen meer Tegra4-producten volgen.

Nvidia maakte afgelopen kwartaal een omzet van 954,7 miljoen dollar, een stijging van 3,2 procent ten opzichte van het vergelijkbare kwartaal vorig jaar. De nettowinst bedroeg 77,9 miljoen, een stijging van maar liefst 29 procent. De nieuwe Tegra 4 chip komt als geroepen, want Tegra 3 raakt inmiddels steeds meer verouderd en daardoor steeds minder populair voor mobiele apparaten. De toegenomen omzet was dan ook vooral te danken aan de gestegen verkoop van videokaarten.