Nvidia maakt virtual reality realistischer

Hardwarefabrikant Nvidia heeft nieuwe technologie ontwikkeld waarmee je zeer realistische virtuele werelden kunt creëren. De technologie heet Iray VR.

Pixar-achtige VR van Nvidia 

​Nvidia presenteerde Iray VR tijdens de GPU Technology Conference van het bedrijf. Nvidia-ceo Jen-Hsun Huang zei tijdens zijn keynote dat de 'Pixar-achtige' technologie voor 'fotorealistische' virtual reality zorgt. Iray VR werd aan het publiek getoond door middel van een virtuele rondleiding door het nieuwe Nvidia-hoofdkantoor, dat nog gebouwd moet worden. 

Iray VR en Iray VR Lite

Iray VR is gebaseerd op de Iray raytracing-engine van Nvidia. Het maakt virtual reality realistischer door het licht in een virtuele omgeving aan te passen aan de plek waar iemand zich bevindt. Nvidia komt ook met Iray VR Lite. Deze technologie is geschikt voor simpele VR-headsets als Google Cardboard. Zowel Iray VR als Iray VR Lite is vanaf juni beschikbaar, meldt eWeek. 

Nvidia: VR moet echt zijn

Volgens Huang is de kracht van virtual reality dat gebruikers van een VR-headset zich in een andere wereld wanen. 'Realistisch is niet goed genoeg', aldus de topman. 'Het moet echt zijn.' Hij ziet virtual reality als veel meer dan zomaar een nieuwe technologie. 'Het is een heel nieuw platform. Het verandert de manier waarop wij producten ontwerpen en ervaren.'
 

Nvidia maakt virtual reality realistischer
De nieuwe technologie van Nvidia heet Iray VR.