Office 2013 vanaf 28 januari verkrijgbaar

Hoewel zakelijke gebruikers er al even mee aan de slag konden, staat nu ook de consument-versie van Microsofts Office-pakket op punt van uitkomen. Office 2013 komt eraan. In twee smaken, fysiek en virtueel.

Het gonsde al langer van de geruchten dat het nieuwe kantoorpakket van Microsoft snel uit zou komen, maar dit is nu bevestigd door Microsoft.

Europese prijzen zijn nog niet bekend, Amerikaanse prijzen wel. Voor 99,99 dollar heb je een jaarabonnement op de cloud-versie van het Office-pakket. Duur, maar hoe meer fumnctionaliteiten neemt, hoe minder je per functie betaalt.

De goedkoopste fysieke versie kost 139,99 dollar, en de duurste versie 399,99 dollar. Daarmee heb je dus voor bijna 400 dollar een volledig fysiek Microsoft Office-pakket. Volgens ons erg prijzig voor een pakket dat al sinds jaar en dag gratis equivalenten kent in OpenOffice en LibreOffice en uitkomt in een tijd waarin de hele wereld gebruikmaakt van 'apps' die vaak nauwelijks meer dan een paar tientjes kosten. Maar dat zal het succes vast niet deren. Want mensen houden van hetgeen ze kennen. En iedereen kent Office.

Microsoft Office 2013 vanaf volgende week beschikbaar
We wisten dat het pakket eraan kwam, alleen niet wanneer. Microsoft laat weten dat volgende week de tijd daar is.