Office 365 'gratis' voor Amerikaanse studenten, later voor studenten wereldwijd

Microsoft heeft het Amerikaanse studenten nu wel heel gemakkelijk gemaakt om gratis Office 365 te installeren. Een mailtje vanuit een geaccepteerd schooldomein volstaat.

Geen echte 'free lunch'

Het Amerikaanse softwarebedrijf bood studenten al langer Office 365 gratis aan via het Student Advantage-programma, maar dat konden zij tot voor kort niet zelf aanvragen: de school moest dat voor ze doen. Let wel, een echte 'free lunch' is het nu ook weer niet: de school moet wel een Volume Licensing-licentie hebben aangeschaft.

Microsoft maakt het op deze manier niet alleen gemakkelijk voor studenten, maar ook voor de school zelf: zij hoeven niet meer voor iedere leerling de procedure te doorlopen.

Wereldwijd

Later dit jaar zal deze maatregel niet alleen voor Amerikaanse studenten gelden, maar voor studenten wereldwijd. De pakketten Word, Powerpoint, Excel, Outlook, OneNote, Access en Publisher kun je dit programma op vijf verschillende apparaten installeren. Daarbij krijg je 1TB 'gratis' opslag in OneDrive en uiteraard de online- en mobiele versies van de pakketten.

Ook voor schoolpersoneel

Niet alleen studenten maar ook schoolpersoneel kan vanaf oktober dit jaar op die manier profiteren van de regeling. Microsoft wil zo voorkomen dat er op scholen door leraren en personeel verouderde Office-versies in gebruik zijn en zij niet over dezelfde functionaliteiten beschikken als hun leerlingen. Later komt ook deze regeling voor de rest van de wereld beschikbaar.