Office 365 krijgt eigen applicatiewinkel

Office 365 krijgt een eigen applicatiewinkel. De Marketplace kan gebruikt worden voor het downloaden van zakelijke applicaties en diensten. Microsoft's nieuwste clouddienst werd afgelopen maandag als een publieke btaversie gelanceerd.

Volgens de website Computerworld.com bevat de Marketplace momenteel honderd applicaties en vierhonderd diensten. Deze zijn nog allemaal Amerikaans. Content uit andere landen zal spoedig volgen, aangezien de Office 365-bèta sinds maandag ook voor andere landen beschikbaar is. 

Office 365 is een online clouddienst en bevat naast de bekende Office 2010 programma's ook Microsoft Exchange Online, Microsoft SharePoint Online en Microsoft Lync Online. Voor een maandelijkse vergoeding kunnen ondernemers hiervan gebruikmaken. Hierbij is een Office-licentie dus niet meer nodig en beschik je door de onlinebenadering altijd over de nieuwste versie.   

Concurrent Google Apps kent al een soortgelijke applicatiewinkel. Ook gaan er geruchten dat Microsoft van plan is een dergelijke functie in Windows 8 in te bouwen.