Office voor Mac na update nu ook als abonnement

Ondanks dat Office 2013 sinds 28 januari verkrijgbaar is, zullen Mac-gebruikers nog even moeten wachten op een nieuwe Office-versie. Toch staan ook de Office-ontwikkelingen voor Apple-gebruikers niet stil. Microsoft heeft vandaag een update voor Office voor Mac uitgebracht waarmee je een abonnement op de software kunt nemen.

De update, hier te downloaden, maakt een abonnementsvorm mogelijk waarmee het programma lijkt op Office 365 Home Premium. Hiermee kun je voor 99 euro per jaar of 10 euro per maand vijf licenties gebruiken. Hierbij krijg je ook 20 GB extra opslag op Micrsoft Skydrive. Je kan met een Mac niet Office on Demand, de streaming-versie van Office gebruiken op een Mac, hiervoor is Windows 7 of Windows 8 noodzakelijk. 

Naast deze extra functionaliteit lost de update ook enkele problemen op. Zo zijn de tijden van uitnodigingen voor vergaderingen via Exchange constant correct. Ook wordt er een weergaveprobleem opgelost waarbij verkeerde dia's werden getoond in ingeklapte secties binnen Powerpoint, en worden hashtags binnen hyperlinks correct weergegeven.

De 'plakken speciaal'-optie werkt nu correct in Powerpoint wanneer je een deel van een tabel wilt plakken. Voorheen crashte het programma wanneer je dit wilde doen. Als laatste is het nu mogelijk om RTF-tekst uit Windows Powerpoint-presentaties te knippen en te plakken in Powerpoint-presentaties op een Mac.

Kijk voor meer informatie over de update op de website van Microsoft.

Office voor Mac na update nu ook als abonnement
Ondanks dat Mac-gebruikers nog even op Office 2013 moeten wachten, staat Office voor Mac niet stil.