Office2Go en On-IT samen verder als Cloudshape

ICT-bedrijf Datacon heeft het Eindhovense On-IT overgenomen. Dit tien medewerkers tellende bedrijf levert en onderhoudt werkplekken uit de Cloud. Datacon opereerde met dochteronderneming Office2Go in dezelfde markt. On-IT en Office2Go fuseren en gaan verder onder Cloudshape, eveneens een dochterbedrijf van Datacon.

Reden voor de overname en fusie is het creëren van een sterkere concurrentiepositie en de mogelijkheid om werken in de cloud voor het midden- en kleinbedrijf breder te faciliteren. Cloudshape groeit hierdoor naar twintig medewerkers, die zich begin volgend jaar zullen vestigen in de nieuwbouw die Datacon ontwikkelt in het Tilburgse Veemarktkwartier.

Groeiende markt voor online werkplekken

Door de stijgende populariteit van cloud computing groeit niet alleen de markt voor online werkplekken, maar neemt ook de concurrentie sterk toe. Reden voor Office2Go om naast autonome groei ook een aquisitiestrategie te hanteren. De zoektocht naar een geschikte overnamekandidaat eindigde bij On-IT uit Eindhoven. 'Door de overname van On-IT en vervolgens onze fusie onder Cloudshape ontstaat een middelgrote speler op het gebied van cloudgehoste online werkplekken', aldus Joost Arnold algemeen directeur van Cloudshape. 'Daardoor worden we een serieuze partner voor de markt waar wij ons specifiek op richten: het hogere mkb-segment met vijftig tot tweeduizend werknemers.'

Synergie voor betere dienstverlening

De bundeling van kennis en capaciteit van de bedrijven binnen Cloudshape met daarboven moederbedrijf Datacon, betekent volgens Arnold niet alleen een impuls voor de groei en continuïteit, maar ook voor de kwaliteit van dienstverlening. 'Als één van de eerste aanbieders van online werkplekken zijn we sinds 2004 bezig geweest met het beheren, optimaliseren en ontwikkelen van Cloudgehoste werkplekken. Dat betekent meegaan in alle technologische ontwikkelingen, maar ook zorgen voor een solide platform. Met de IT-kennis van Datacon en de capaciteit van Cloudshape is die nu gewaarborgd. Bovendien is het prettig dat alle medewerkers volgend jaar samen kunnen werken op één locatie, namelijk de nieuwe bedrijfshuisvesting van Datacon in het Tilburgse Veemarktkwartier.'

Uitbreiding

Voor Cloudshape betekent de fusie een verdere uitbreiding van haar Cloud-dienstverlening. Ruim een jaar geleden startte het bedrijf met het aanbieden van ICT infrastructuur uit de Cloud, het zogenoemde IaaS (Infrastructure as a Service) op het NaviCloud-platform (Time Warner). Nu komt daar het aanbod van Desktop as a Service (Daas) bij. Voorbeelden hiervan zijn de online werkplekken (Hosted Desktop Services), maar ook voip (bellen via internet). Volgens Meindert Van Duijvenbode, CEO van moederbedrijf Datacon, groeit het Cloudshape door de fusie naar een jaarlijkse omzet van ruim twee miljoen euro. De onderneming verwacht in de toekomst verdere acquisities te doen om de continuïteit van het bedrijf te waarborgen.