Officiële ondersteuning voor Windows 7 afgelopen

Vandaag komt er officieel een einde aan de gratis ondersteuning van Windows 7. Het besturingssysteem zal geen nieuwe features meer krijgen en gebruikers krijgen geen gratis ondersteuning meer als ze problemen ondervinden.

Uiteraard kunnen gebruikers Windows 7 voorlopig nog op hun computers laten staan, maar Microsoft zou natuurlijk liever zien dat iedereen overstapt op Windows 8, of het dit jaar te verschijnen Windows 10. Veel Windows-gebruikers waren echter niet te spreken over het Metro-uiterlijk van Windows 8, waardoor er nog altijd veel computers zijn waar Windows 7 op wordt gebruikt.

Nog wel veiligheidsupdates

Overigens betekent het eindigen van de gratis ondersteuning niet dat er geen veiligheidsupdates meer voor Windows 7 zullen verschijnen. Gebruikers die problemen ondervinden met Windows 7 moeten vanaf nu echter wel betalen voor hulp van Microsoft. Pas in 2020 zal Microsoft alle ondersteuning voor Windows 7 stopzetten.

Windows 10

De verwachting is dat op 21 januari Microsoft het nieuwe Windows 10 officieel aankondigt en dat we dan meteen weten wanneer het besturingssysteem op de markt verschijnt. Met Windows 10 keert ook het startmenu terug en vorige week bleek dat er ook wordt gewerkt aan een nieuwe browser, mogelijk om Internet Explorer te vervangen.