Officile biografie van Steve Jobs in 2012

Biografien van Steve Jobs zijn er al genoeg, maar begin 2012 zal het enige echte officile levensverhaal van de Apple-topman in de winkels liggen. Jobs heeft namelijk zelf zijn medewerking en goedkeuring aan het boek verleend.

Schrijver Walter Isaacson werkt al sinds 2009 aan de biografie, dat de titel iSteve: The Book of Jobs mee zal krijgen. Ter inspiratie heeft hij onder meer gesproken met Jobs zelf, zijn familie, collega's bij Apple en zijn concurrenten, aldus persbureau AP.

Jobs staat algemeen bekend als een van de meest markante persoonlijkheden in de it-sector en als toonaangevend leiderfiguur. Hij is daarom al veel vaker het onderwerp geweest van een biografie. De Apple-topman verleende echter nog niet eerder zijn medewerking aan een titel.

Ook wekten deze onofficiële biografieën nog wel eens de toorn van Jobs. Zo was hij niet te spreken over iCon: Steve Jobs, The Greatest Second Act in the History of Business en werden alle boeken van de bijbehorende uitgever John Wiley & Sons uit de Apple-winkels verbannen.

Misschien kan de officiële biografie duidelijkheid scheppen over de gezondheid van Jobs. Sinds begin dit jaar is de topman met ziekteverlof en is het onduidelijk of hij ooit nog weer volledig aan de slag gaat bij Apple. Jobs was wel aanwezig bij de presentatie van de iPad 2 begin maart, maar hij zag er sterk vermagerd uit.