Ogone-app maakt mobiele creditcardbetalingen mogelijk

Ogone introduceert de m-Terminal app voor iPhone. Hiermee kunnen overal en altijd creditcard-betalingen worden geaccepteerd zonder daarvoor een mobiele betaalterminal nodig te hebben.

De app is volgens de fabrikant een handig hulpmiddel voor bijvoorbeeld de horeca, beursexposanten, taxibedrijven, koeriers en handelaren die overal creditcard-betalingen moeten kunnen verwerken.

m-Terminal maakt het mogelijk om bij klanten on-site betalingen met een creditcard te accepteren. Om de betaling uit te voeren, moet de klantĀ  zijn creditcard-gegevens of accountdetails in (laten) voeren.

Vervolgens wordt de data versleuteld naar het datacenter gestuurd voor verwerking, waarop volgens Ogone vrijwel direct een betaalbevestiging volgt. Klanten hebben tevens de mogelijkheid om een bevestiging via e-mail te ontvangen. Een persoonlijke pincode voorkomt dat anderen gebruikmaken van de app.

Transactiegeschiedenis

Naast het verwerken van mobiele creditcardbetalingen biedt de app ook inzicht in de transactiegeschiedenis. De gebruiker kan op die manier de laatste tien betalingen terugzien. Transacties kunnen bovendien ongedaan worden gemaakt als bijvoorbeeld de gekochte goederen worden geretourneerd of als de betaling om een bepaalde reden verkeerd wordt geboekt.

De Ogone m-Terminal app is gratis beschikbaar in de App Store. Transacties kunnen worden verwerkt als de gebruiker een overeenkomst heeft met Ogone. De app ondersteunt de talen Nederlands, Engels, Duits, Frans en Italiaans en accepteert de euro, Amerikaanse dollar, Britse pond en Zwitserse Frank.