Ondernemers in verwarring over onlinediensten

Ondernemers kunnen door de vele digitale bomen het onlinebos vaak niet meer zien. Zo geeft vijf procent van de ondernemers aan gebruik te maken van clouddiensten, terwijl dit in werkelijkheid 61 procent is.

Ook geeft 49 procent aan niet te weten wat 'cloud-computing' is. Dit blijkt uit onderzoek van Microsoft naar het gebruik van onlinediensten in het Nederlandse mkb. Volgens het bedrijf weten veel ondernemers nog niet goed welke voordelen zij kunnen halen uit het doorvoeren van onlinediensten.

Daarnaast vindt een kwart van de ondervraagde ondernemers dat ze te weinig gebruik maken van ict om de investeringen in de cloud te rechtvaardigen. Negentien procent geeft aan op dit moment over te weinig middelen te beschikken om te investeren in onlinediensten.

Overstap

“Dat weerhoudt hen om de overstap te maken naar een volledige online-omgeving”, aldus Microsoft. “Zonde, want juist nú bieden online diensten - door de flexibele betaling en de extra tijd om je op je core business te richten - vaak uitkomst.”

Microsoft adviseert de ict-industrie om ondernemers helder te informeren over nieuwe producten en duidelijk uit te leggen wat de voors en tegens zijn van de vele onlinediensten. Ook zouden mkb'ers veel baat hebben bij online demo's of proefabonnementen.