Ondersteuning oudere versies Internet Explorer stopt

Microsoft is in 2015 druk bezig met het aanbevelen van haar nieuwe browser: Microsoft Edge. Internet Explorer moet gaan verdwijnen en Microsoft zet hier nu de eerste stap voor door de ondersteuning voor oudere versies van IE stop te zetten.

Vanaf 12 januari 2016 wordt alleen de meest recente versie van Internet Explorer ondersteund, IE 11. Wat dit betekent is dat de oudere varianten van de browser geen beveiligingsupdates en andere ondersteuning meer krijgt, wat betekent dat je snel last kunt krijgen van eventuele gaten in de security. Hiermee wil Microsoft afdwingen dat gebruikers overstappen naar IE11, of liever nog, naar Microsoft Edge. Tenminste, als je Windows 10 hebt aangezien Microsoft Edge niet draait op oudere varianten van het besturingssysteem. 

Risico's

Niet overstappen naar IE11 brengt wat risico's met zich mee nu de ondersteuning gaat stoppen. Je computer kan bijvoorbeeld kwetsbaar worden voor virussen, spyware en andere malafide software. Daarnaast worden oudere versies van Internet Explorer vaak niet meer ondersteund door software-verkopers. Office 365 draait volgens Microsoft bijvoorbeeld het beste met de laatste versie van de browser.

Actie ondernemen

Microsoft spoort haar gebruikers op haar website dan ook aan om over te stappen naar Internet Explorer 11. Hoe je dit precies doet, is ook op de website te vinden.