Online PDF's bewerken: PDFEscape.com

Een pdf-bestandje lezen we allemaal wel eens, met de gratis reader. Een pdf maken vergt Adobe Acrobat of een ander softwarepakket. Nieuw is een internetdienst waarmee je direct in je browser pdf's kunt bewerken en van commentaar voorzien.

De online-route voor het bewerken van PDF's loopt via de de website PDFescape.com. Je kunt er geen PDF's maken van bijvoorbeeld een Word-document. Je kunt al gemaakte PDF'sbewerken en van notaties voorzien. Zo kun je handig op een gemaild voorstel in pdf-formaat reageren.

Uploaden
Het gaat heel eenvoudig. Je uploadt ze in de website vanaf je pc, of van een plek op internet, en hebt vervolgens een heel assortiment aan gereedschappen om de pdf te bewerken.

Objecten kun je verplaatsen en verwijderen. Teksten, regels, figuren, links en zelfs formuleren kun je toevoegen, en nog veel meer. Je nieuwe PDF-bestand kun je hierna downloaden.

Watermerk
Gebruik van PDFescape is gratis, maar de gemaakte PDF's krijgen wel een watermerk met reclame voor PDFescape. Met een 'credit' kun je die weghouden. Je betaalt 5 dollar voor 5 credits of 50 dollar voor 100 credits.

Info: http://www.pdfescape.com/