Online software KPN als prepaid-pakket in de winkel

Een verrassende, innovatieve zet van KPN: het verhuurt al een tijdje (klein)zakelijke software online, op abonnementsbasis. Vanaf nu verkoopt KPN haar internetdiensten echter ook als 'prepaid-pakket' via de telecomshops van BelCompany.

Met deze slimme zet maakt KPN de instap voor kleine bedrijven naar online software ('Software as a Service') nog lager. Hiermee wordt het immers voor die bedrijven mogelijk 'op proef' een prepaid jaarabonnement af te sluiten in plaats van maandelijks te betalen. Later overstappen optioneel - naar een lopend abonnement is altijd mogelijk, de gebruiker kan dan gewoon met zijn bestaande inlogcodes blijven doorwerken.

In veel gevallen heeft KPN ook wel 'testaccounts' voor de verschillende online applicaties, maar die zijn slechts enkele weken geldig. Voor een serieuze 'pilot' kan dit te kort zijn. Een prepaid-pakket lost dit probleem op.

Ook maakt KPN het met dit initiatief mogelijk voor bedrijfsprojecten van een half jaar tot een jaar 'tijdelijke software' in gebruik te nemen. Denk vooral aan toepassingen voor tijdelijke online opslag en groupware-software.

"Misschien nog een pakketje Backup Online, mijnheer?"

Keuze online pakketten
BelCompany is de eerste zelfstandige, landelijke retailketen dat deze KPN prepaidpakketten verkoopt in al haar 170 vestigingen en via BelCompany Business Solutions.

"Ondernemers hebben bij al onze 170 vestigingen, verspreid over Nederland, en bij BelCompany Business Solutions de keuze uit het Internet Veiligheidspakket, Back-up Online, Exchange Online en Extra Harde Schijf Online," aldus Paul Vreeburg, algemeen directeur van BelCompany. Bij al deze Software Online-diensten van KPN worden bedrijfsgegevens volgens KPN veilig opgeslagen in de streng beveiligde datacenters van KPN. De gegevens zijn voor de gebruikers altijd en overal online beschikbaar.

Back-up Online
Back-up Online maakt automatisch back-ups van documenten naar een datacenter van KPN. Het Internet Veiligheidspakket beschermt pcs tegen de gevaren van internet, zoals virussen en trojans. Met Exchange Online (ook wel 'Hosted Exchange' geheten bij concurrenten) zijn bijvoorbeeld e-mail- en contactgegevens overal beschikbaar. Extra Harde Schijf Online slaat bijvoorbeeld presentaties en bedrijfsgegevens veilig online op.

Michiel Verhooren, directeur Externe Distributie van KPN: "Wij zijn blij met de samenwerking met BelCompany. Via dit zelfstandige retailkanaal bereiken we ondernemers nog makkelijker. Iedereen kan nu kennismaken met het gemak van online software. Tot voor kort waren onze Software Online-diensten alleen via KPN te verkrijgen. Vanaf nu kan iedereen hiervoor ook bij BelCompany terecht. Veilig werken met internet wordt hiermee nog toegankelijker voor grote en kleine ondernemers."

KPN als ICT-dienstverlener
De Software Online-diensten maken deel uit van de managed ICT-dienstverlening van KPN voor de zakelijke markt. Software Online is naast BelCompany ook verkrijgbaar via ondermeer KPN Business Center, kpn.com en 0800-0403. Alle informatie over de ICT-oplossingen van KPN is te vinden op: kpn.com/ict.